Tag: valgud

Rasvadieet vs süsivesikudieet

Vestmanni ja Piibelehe lugu … … ehk kes meist ei teaks seda E. Vilde teost „Pisuhänd“?(Muide – täna täpselt 1 kuu tagasi, 4. märtsil oli rahvakirjaniku 146 sünniaastapäev) … Kord üks all ja teine peal ning siis jälle vastupidi. Võibolla ei ole see kõige kohasem võrdlus, kuid mulle tundub, et sama seis valitseb meie toitumisspetsialistide ja nende jüngrite, kui nii…

Read more

Millised võiksid olla söögikorrad (näidistoitumiskava)?

Kõik suuremad söögikorrad peaksid sisaldama kõiki meile olulisi toitaineid – nii süsivesikuid, valke kui ka rasvu. Miks just nii? Aga seetõttu, et süsivesikud imenduvad suhteliselt kiiresti ja lihtsalt (energiat vaid lühikeseks ajaks), valgud aga aeglaselt ja kauem (kõht kauem täis). Osa süsivesikuid kulub aga ka valkude omastamiseks ning seega väheneb süsivesikute kehakaalu tõstev toime (süsivesikute üleliigsus ongi enamasti kehakaalu tõusu…

Read more

5 reeglit, mida Sa võiksid jälgida oma toitumise juures?

5 reeglit, mida Sa võiksid jälgida oma toitumise juures?

Kõige lihtsam reegel  ehk KULDREEGEL – tea ALATI, mida Sa sööd! Indrek Otsus (ja vist mitte ainult tema) on öelnud, et „Sa oled see, mida Sa sööd!“ . Ehk siis kui Sa sööd sardelle, siis (palun vabandust) see Sa ka oled! Lihtne, kuid kuidas teada, mida ja millal süüa? Reegel number 1: Õpi eristama toitaineid üksteisest ehk siis tee omale…

Read more

Näited toiduainetest, mis on head valkude, süsivesikute ja rasvade allikad

Eelmistele blogipostitustele lisaks ka nimekiri toiduainetest, mis on head valkude, süsivesikute ja rasvade allikad: Valgud : nahata kana – ja kalkunifilee, tuunikala, vähk, lõhe, forell (üldse kalad), krevetid, loomaliha, munavalged, madala rasvaprotsendiga juustud (alla 10%), rasvata kohupiim ja rasvata kodujuust, alla 1% rasvasisaldusega jogurt. Süsivesikud : keedetud pruun riis ja metsik riis, keedetud kartul, kaerahelbed (mitmeviljahelbed), rukkihelbed, oad, must leib,…

Read more

 
Kehasalong
Hedon
Workoutshop
Vitashop
Stuudiopunkt
 

Treenitargalt.ee © 2009 - 2024 Kõik õigused kaitstud.